dimarts, 28 de juny del 2011

Vine el 3 de juliol a la cercavila, sopar i trobada del 15M Camp de Túria


El proper 3 de juliol serà una data festiva i combativa alhora. El moviment 15M del Camp de Túria organitza diversos actes per tal de denunciar l'estat de l'actual sistema econòmic i la seua classe política d'una manera alegre i distesa, un trobada a la que esteu tots i totes convidats.

A les 18:00h, organitzem un taller de teatre crític a la Plaça Major de Llíria. Qualsevol idea serà tractada per tal d'organitzar un teatre de carrer que allibere consciències i ens faça reflexionar sobre tot allò que ens envolta.

A les 19:00h, s'ajuntarem a la mateixa Plaça Major per fer una cercavila "caçacorruptes" en direcció al Parc de la Bombilla de Llíria. Necessitem a tots els músics que conegueu, entre tots hem de fer molt de soroll per a que ens escolten des dels balcons. Prepareu les vostres disfresses de "caçacorrupes", pancartes, cartells, caceroles, i qualsevol cosa que cride l'atenció.

En arribar al Parc de la Bombilla, farem un sopar de "sobaquillo" i una trobada participativa de l'assemblea del 15M del Camp de Túria. Porta't entrepà i coses per picar i beure i entre tots organitzarem un bon sopar. 

I recordeu, cada divendres a les 20:00h assemblea participativa a la Plaça Major de Llíria. Vos esperem!

Proposta de Manifest, Comissió de Formació

Davant l’última crisi del sistema capitalista, s’ha demostrat que la classe política obeeix cegament les ordres dels capitals privats, devaluant la democràcia i posant en risc els avanços i les millores socials aconseguides al llarg de la història, allunyant-se dels interessos i les necessitats de la major part de la població. Mostra d’açò són les successives reformes laborals, retallant els drets dels treballadors/res com la modificació de l’estatut dels treballadors a l’article 51.1 per facilitar i abaratir l’acomiadament , que ens han dut a lamentable xifra de més de 5 milions d’aturats amb un 43% d’atur juvenil;  la reforma de les pensions, allargant el temps necessari de cotització per a rebre la pensió íntegra (ara 35 anys de cotització front els 15 anys necessaris de fa només uns anys); els retalls en la sanitat amb la formula de la conseció sanitària – Manises, Alzira, Dénia, Elx, Torrevieja- més cara i de pitjor qualitat, així com en la educació mitjançant la concertació (majoritàriament amb l’església catòlica) en detriment de l’escola pública, posant aquests serveis bàsics cada vegada més en mans d’empreses privades l’objectiu de les quals, no hem d’oblidar, és per damunt de tot els guanys; una política de transports erràtica i ineficient, que prioritza, per exemple, l’alta velocitat front el transport de proximitat i la mobilitat, o el cotxe front el ferrocarril; fent retallades en prestacions socials cada cop més grans, el pacte de l’euro; fomentant la especulació urbanística, posant en risc el patrimoni més valuós, el territori i el medi ambient, ...

Aquestes i moltes altres decisions afecten molt negativament a la satisfacció de les necessitat bàsiques de les persones, empitjorant la qualitat de vida i la perspectiva de futur.

Enfront aquesta situació tan desoladora, neix l’Assemblea del Camp de Túria, formada per persones indignades pel comportament dels polítics (corrupció, insensibilitat, insolidaritat), dels bancs (especulació), dels tribunals de justícia (complicitat) i decidits a fomentant un poder popular que cree una alternativa rupturista amb el sistema actual.

Proposta de Manifest

Som persones normals i corrents com tu: gent que cada día estudia , treballa o busca feina, gent amb familia i amics, gent que lluita per un futur millor.
Uns som mes progressistes, d´altres mes conservadors. Pero tots estem indignats pel panorama politic, económic i social actual. Per la corrupció dels politics, empresaris, banquers… per la indefensió del ciutadá ras.
Hi ha uns drets básics que haurien de ser coberts en aquesta societat: el dret a l´habitatge, al treball, a la cultura, a la salut, a l´educació, a la participació politica, al lliure desenvolupament personal i el dret al consum
dels bens necessaris per a una vida sana i feliç.
El actual sistema económic i de govern no atén aquestes prioritats. La seva funció hauria de ser portar la nostra veu a les institucions, procurant el mes gran benefici per a la societat, no la de enriquir-se amb el nostre esforç, atenent només als interessos dels grans poders económics i aferranse al poder.
Els ciutadans formem part de l´engranatge d´una maquina destinada a enriquir una minoría que ni tan sols sap de les nostres nesessitats. Som anónims, pero sense nosaltres res d´aixó existiría, ja que nosaltres movem el
mon.
Si com a societat aprenem a no confiar el nostre futur a una abstracta rendibilitat económica que mai s´aplica al benefici de la majoría, podrem eliminar els abusos que tots patim. Som persones, no productes de mercat.
Units podrem cambiar-ho¡
Participa! Es el teu dret!

PROPOSTES PRINCIPALS PER A UNA DEMOCRÁCIA JUSTA I PARTICIPATIVA

  • Modificació de la llei electoral. Garantint la representació i proporcionalitat dels partits minoritaris i la voluntat social. Acabant am el bipartidisme.
  • Limitació de les assignacions econòmiques i privilegis del càrrecs públics e incapacitació dels condemnats per corrupció.
  • Dret a referèndums en decisions socioeconòmiqes importants i pressupostos participatius a nivell municipal, autonòmic i estatal.
  • Conversió en bens de utilitat pública dels bens de primera necessitat (energía, comunicació, alimentació, transport ).
  • Control ciutadà de les practiques de les entitats bancàries. Prohibició de les clàusules abusives en les hipoteques.

dilluns, 27 de juny del 2011

Manifest d'educació

Apostem per una educació pública, de qualitat, democràtica i
compromesa amb la societat


L'Assemblea del Camp de Túria volem manifestar la nostra preocupació al voltant de l'actual situació del sistema educatiu, el qual es fonamenta en criteris partidistes que promouen el consum, l'individualisme i la competitivitat, tot perpetuant i accentuant les mancances i la precarieat als nostres centres educatius. Una situació que, si més no, encara s'agreuja més amb l'actual situació de crisi econòmica aprofitada pels governs per tal de reduir la inversió pública. D'aquesta manera, a les mancances més tradicionals com la baixa qualitat de les instal·lacions educatives amb els barracons com un dels exemples més significatius; cal afegir, entre tants d'altres aspectes, la reducció de grups als instituts, la qual cosa està provocant un augment de la ràtio de l'alumnat per classe així com una reducció del personal docent.

Davant aquests fets, l'Assemblea del Camp de Túria volem situar a l'agenda política l'educació com a tema prioritari de debat urgent, i manifestem la necessitat de construir un model educatiu veritablement:

PÚBLIC:

  • Educació gratuïta en tots els seus nivells per tal de garantir l'accés de totes les persones sense discriminació. Obligatoriarietat dels poders públics d'oferir les escoletes públiques de 0-3 anys.
  • Increment de la despesa pública en educació i cultura, especialment en situacions de crisi econòmica, com a garantia de futur.
  • Prohibició de la cessió de sòl públic a entitats privades i retorn del ja cedit. Prohibició de realitzar inversions públiques per a entitats privades.
  • Eliminació de les contrates, subcontrates i supressió de l'externalització de serveis en els centres educatius. Els treballadors dels centres educatius han de ser treballadors públics amb les adequades garanties laborals. L'administració pública no donarà beneficis a entitats privades.
  • En qualsevol cas, l'educació ha de satisfer els interessos públics i no els privats.

DE QUALITAT

  • Instal·lacions de qualitat. Assegurar que els centres educatius compten amb un equipament adequat d'acord amb les seues necessitats. Eliminació dels barracons.
  • Reduir i adequar la ràtio d'alumnes per classe per tal de fomentar l'antenció individualitzada.
  • Ha de realitzar-se una adequada gestió dels recursos per tal d'evitar el malbaratament.
  • Fomentar la col·laboració familia-escola en l'educació dels fills i filles.
  • L'educació pública ha de ser totalment laica.
  • Cal innovar en material didàctic.
  • En qualsevol cas, l'educació ha de respondre als interessos i a les necessitats de la societat i no dels partits polítics i les empreses.

COMPROMÈS AMB LA SOCIETAT

  • Entenem la societat des d'una perspectiva integradora de totes les persones que la conformem, i en cap cas com un concepte d'èlits empresarials i d'interessos privats.
  • Els centres educatius no han d'entendre's com un espai aïllat de la societat i, per tant, cal impulsar la interactuació societat-educació.
  • L'educació ha de ser la base per promoure una cultura integradora i oberta. Promourà valors de comprensió, tolerància, amistat, igualtat i col·laboració en detriment de la competitivitat i l'individualisme que es promouen actualment. Ha de fomentar-se l'esperit crític.
  • L'educació ha de prestar especial protecció i atenció a la nostra cultura i al valencià en quant a llengua pròpia minoritzada. Cal asegurar la docència en valencià per a tota persona que ho demane.

DEMOCRÀTIC
  • La gestió dels centres educatius ha de realitzar-se expressament per la comunitat educativa (alumnat, personal docent i investigador i personal d'administració i serveis). Es mantindran al marge les intervencions de qualsevol agent extern amb interessos privats.
  • Democratització dels òrgans de govern tot garantint l'horitzontalitat, el debat i la participació de tota la comunitat educativa en condicions d'igualtat, en detriment de la governança vertical.
  • Participació de la comunitat educativa en el disseny curricular.
  • Caldrà prestar una especial atenció i consideració a la opinió de tota la comunitat educativa en les grans reformes d'aquest sector.

Exposades aquestes propostes, des de l'Assemblea del Camp de Túria entenem que aquestes són totalment incompatibles amb la proposta del nou model plurilingüe del govern valencià així com amb les reformes promulgades amb l'Estratègia Universitat 2015, com a conseqüència de l'aplicació de l'Espai Europeu d'Ensenyament Superior (procés de Bolonya). És per això perquè demanem la retirada de la proposta en el primer cas, i la paralització de totes i cadascuna de les reformes en el segon.

dissabte, 18 de juny del 2011

Acta de l'assemblea del divendres 17 de juny

1.- Se aprova crear la Comissió de Coordinació, formada pels portaveus
de les comissions creades.
    1.a La nova comissió te les següents membres:
         Fèlix (Cultura), Bernardo (Comunicació), Lluis
(Socioeconomica), Joan (Formació), Paco (Educació), Alba (Urbanisme),
Juan (Transports) i Mireia (Sobirania Alimentaria)
    1.b Se coordinen les següents accions:
       a) Fer un esborrany manifest de la Assemblea (comissió de Formació)
       b) Proposar un ordre del dia en les següents reunions i se
concreta la propera a Benaguasil el dia 24.
       c) Per ara no es nomena cap portaveu de coordinació amb altres
assembleas de pobles de la comarca o de altres comarques.
2.- Se aprova anar en representación de la Assemblea a la manifestació
del Dissabte 18 de Juny a Valencia; 17:30h a la estació de Túria del
Metro a València.
3.- Se aprova anar en representación de la Assemblea a la manifestació
del Diumenge 19 de Juny a Valencia; 17:45h a la estació de Plaça
Espanya del Metro a València.
4.- Se aprova fer la propera assemblea, de manera puntual, a
Benaguasil del divendres 24 de Juny a les 22h, debut a que molta gent
de Llíria anirá al sopar de ACPV en Benaguasil.
5.- Se insisteix en fer les assemblees en una durada concreta: de 20
hores a màxim 22 hores.
6.- Se comenta que al ple de l'Ajuntament de Llíria del Dilluns 20 a
las 19 hores el Consistori (del PP) posiblement proposarà incrementar
els alliberats fins a 7 regidors. Se demana la màxima asistencia.
7.- Se comenta de repartir el manifest de l'assemblea per Llíria i la
resta de pobles de la comarca el Dimecres 22 de Juny a partir de les
19h (desde la Plaça Major de Llíria, com a punt de encontre) i
publicitar-ho al blog de la assemblea.
8.- Hi ha varies opinions sobre el enfoc de les assembleas, en quant
al objetius principals (politica, economia, corrupció) i també sobre
el nombre excesiu de comissions.
9.- El companys de L'Eliana comenten que han creat una assemblea i
demanen una coordinación entre la seua asssemblea i la comarcal del
Camp de Túria (assembleacampdeturia)
10.- Se comenta de fer sopars a la Plaça durant les assemblees i també
anar de paella al Parc de Sant Vicent de Llíria la nit de Sant Joan.

Asamblea día 24 de junio

La asamblea del próximo viernes 24 de junio se celebrará excepcionalmente en la Plaza del Ayuntamiento de Benaguassil.

Manifestación 19 de junio

Las asambleas de Camp de Turia y de L'Eliana hemos quedado en la Paza de España a las 17:45 para ir todos juntos.

dilluns, 13 de juny del 2011

Comissió d'educació

1.- Problemàtiques a l'educació

Al llarg del debat de la comissió han anat sorgint diverses problemàtiques que trobem hui dia a l'educació. S'ha parlat sobre:

- Augment de la ratio de l'alumnat per classe.
- Reducció dels grups per curs.
- Retallada de personal laboral (sobretot interins).
- Manca d'inversions per part del govern.
- Malbaratament de recursos.
- Concertades que ofereixen batxillerat.
- Desplaçament del sol públic al concertat --> transformació del privat en concertat.

Estratègia Universitària 2015: aplicació de Bolonya a les Universitats.
- Enfocament de l'educació com a fàbrica de treballadors, mercat de títols (competències).
- Davaluació de títols (graus).
- Aument del preu de les matrícules.
- Governança vertical.
- Major control empresarial --> menor autonomia unversitària.

2.- Propostes de millora

- Interactuació societat-educació: participació dels ajuntaments, associacions, etc. en l'educació.
- Cursos de formació per a pares i mares.
- Habilitar llocs públics per fomentar les relacions socials

3.- Nou model de l'ensenyament plurilingüe

S'ha llegit un text sobre l'efecte que tindrà aquest nou model als centres educatius.

La comissió està en desacord amb aquesta proposta ja que planteja molts inconvenients i incoherències. Es decideix portar a l'Assemblea una proposta per recolzar les mobilitzacions en contra d'aquesta reforma [s'aprova la proposta en l'Assemblea].

La propera mobilització és una MANIFESTACIÓ el dissabte 18 de juny a les 18h a la Plaça de Sant Agustí (València).

4.- "Conclusions"

Es farà un decàleg amb les problemàtiques que trobem hui dia en l'educació. Aquesta setmana anirem enviant problemàtiques pel correu per dur-les ja arreplegades a la propera comissió.

Es desenvoluparan també les propostes de millora de l'educació per fer un document. Aquesta setmana anirem enviant propostes de millora per correu per dur-les arreplegades a la propera comissió.

Es farà un document explicant per què s'oposem al nou model d'ensenyament plurilingüe.

Cadascun dels documents es traslladaran, una vegada fets, a l'assemblea perquè se'n debatisca i s'aproven.

diumenge, 12 de juny del 2011

Casserolada a l'Ajuntament de Llíria

L'Assemblea per la democràcia al Camp de Túria va organitzar ahir una casserolada a la porta de l'Ajuntament de Llíria durant la cerimònia de presa de possessió dels regidors municipals.

Amb reivindicacions com ara "la participació ciutadana en l'elaboració de pressupostos municipals" i la "fi dels privilegis i de la corrupció política", el primer acte simbòlic de l'Assemblea CdT va agrupar una trentena de persones i es va realitzar sense incidents.
L'Assemblea, que té un àmbit comarcal, es reuneix cada divendres a les 20h00 a la plaça de l'Ajuntament de la capital de la comarca i té previstes actuacions en els diferents municipis del Camp de Túria.

Més fotos

Acords de la comissió de sobirania alimentària

Per facilitar el treball, hem marcat tres punts de treball:

- Informació, interessar-nos per la procedència dels productes que comprem i tenim a casa. Pensar sobre les repercusions que te el seu consum, tant per a nosaltres, com per als xicotets llauradors i comerciants. Ser conscients del mal que fan les grans empreses explotadores i monopolitzadores i com afecta açò als xicotets productors.

- Conèixer i difondre les cooperatives, associacions i comerços que treballem de manera ecològica i justa. Colaborar amb ells per la seua difusió i augmentar, si cal, aquest tipus de comerç i el seu funcionament. Fomentar el comerç de proximitat i qualitat

- En aquesta linea de treball, crear i difondre, hortes comunitàries, horts d'oci i/o horts particulars ecològics, que ens ajuden a caminar cap a una sobirania alimentària.  Buscar hortes abandonades i parlar amb qui faça falta per poder aprofitar-les i conrear-les. Crear una xarxa comarcal d'hortes abandonades per oferir-les a tanta gent com vulga participar i traballar la terra.

dissabte, 11 de juny del 2011

Fotos de la Casserolada




Propostes de la comissió de transports i infraestructures

Potenciació del transports públics de qualitat, sostenibles i com reacció davant la greu crisi economica actual.

Propostes:

1.- Millora de les opcions de comunicació intercomarcal entre els pobles del Camp de Túria.

2.- Millora de la frecuencia i disminució de la durada efectiva dels trajectes de la Línea 1 de MetroValencia, per via del desdoblament complet de la via desde Llíria a València.

3.- Autorització de l'ús de la bicicleta en tots el trajectes i a qualsevol dia i hora en les linies de Metro.

4.- Posta en martxa de un servei de prèstec intercomarcal de bicicletes.

5.- Sustitució del actual model de inversions de gestió privada per un model públic.

6.- Eliminació del models de peatje o similars en autovies o autopistes.

7.- Creació de places de aparcament a l'entrada de grans nuclis urbans com a mida de estalvi energètic i millora medioambiental.
8.- Peatonalització dels nuclis urbans i reconversió en zones de passeig.

9.- Eliminar el criteri de "rentabilitat económica" com a criteri principal de inversió.

10.- Abaratament del preus dels bitllets i abonaments de transports:
Metro, Bus, etc.

11.- Exigència de la veritable inversió en infraestructures de comunicació respectuoses amb el mediambient.

12.- Potenciació de les inversions locals i comarcals front a un model de grans projectes especulatius (millora en rodalies vs. AVE)

Acció directa proposta:
Bicicletada comarcal al Camp de Túria.
Deuriem vore que siguera un trajecte que pasara per molts del pobles encara que no tots i que fora un trajecte lo mes accesible per a xiquets, majors, etc. No mès de 30 kms...

La data proposta: Diumenge 3 de Juliol (ens donaria temps per publicitarla i prepararla)

Document adjunt


Principals demandes realitzades per la comissió socieconòmica

• No més privilegis per als polítics:

+ Retallada del sou dels polítics equiparant-se al sou de la mitjana de la població.
+ Supressió dels privilegis en el pagament d’impostos, dietes, anys de cotització i pensions.
+ Supressió de la seua immunitat jurídica i de prescripció per als casos de corrupció. Cessament dels polítics corruptes.
+ Publicació del deute dels ajuntaments del Camp de Túria. Màxima transparència.
+ Celebració de referèndums als pobles per cada decisió de magnitud que es vaja a fer en qualsevol ajuntament.
+ Participació directa de la ciutadania a l’hora d’establir els pressupostos municipals.

• No més privilegis als banquers:


+ Prohibició de qualsevol tipus de rescat o injecció de capital a les entitats bancàries o caixes: nacionalització de la banca, creació d’una banca pública sota control social.
+ Devolució transparent i immediata a les arques públiques per part dels bancs de tot el capital públic aportat.
+ Regulació dels moviments especulatius i sancions a la mala praxis bancària. Prohibició d’inversió en paradisos fiscals.
+ Tots els habitatges adquirits per execucions hipotecàries allotjaran, en règim de lloguer social, a les famílies desnonades.

• No més privilegis per a les grans fortunes:


+ Augment del tipus impositiu a les grans fortunes i entitats bancàries, eliminació de les SICAV.
+ Control real i efectiu del frau fiscal i de la fuga de capitals a paradisos fiscals.
+ No a l’eliminació del impost de successions.

• Sous dignes i qualitat de vida per tothom:


+ Establiment d’un màxim salari així com un mínim
+ Reducció de la jornada laboral de manera que tothom puga gaudir, pensar i conciliar la seua vida laboral amb la personal, sense reducció de sou. Aquesta reducció permetrà un major repartiment de tasques que acabarà amb la lacra de l’atur.
+ Retirada de la reforma de les pensions.
+ Retirada de la reforma laboral.
+ Aturada de la nova negociació del conveni col•lectiu
+ Denúncia de la precarietat laboral: treball temporal, jornades partides o seguretat en el treball.

• Dret a l’habitatge:


+ Expropiació dels habitatges en desús que no s’han venut per augmentar la quantitat d’habitatge públic en règim de lloguer social.
+ Prohibició i persecució de l’especulació immobiliària.
+ Penalització a les pràctiques de mobbing (assetjament immobiliari).

En quant a les principals línies d’acció a realitzar:


Instal•lació d’un PIL (Punt d’Informació Laboral): element d’assessorament laboral gratuït en matèria laboral: drets, convenis, possibles accions a realitzar... així com d’eina que servisca per estendre la solidaritat entre els treballadors. Aquest primer pas, pot ser el primer per a la creació d’una Assemblea d’Aturats.

• Preparació per a la propera tardor d’una marxa d’aturats que comence des de la comarca fins arribar al parlament valencià.

Desnonaments: realitzar una recerca de famílies que patisquen aquesta situació al Camp de Túria per tal de servir-los d’eina d’ajuda tant a nivell d’assessorament com a nivell de pressió (sentades davants dels bancs on tinguen les hipoteques, ocupacions simbòliques de cases noves però en desús...)

Document adjunt

divendres, 3 de juny del 2011

Acta de l'Assemblea 27-5-11

PRESA DE DECISIONS
S’acorda que les decisions hauran de prendre’s per consens.

PERIODICITAT DE LES ASSEMBLEES
Es considera que la millor opció és la de reunir-se setmanalment.

ÀMBIT I LOCALITZACIÓ DE LES ASSEMBLEES
S’acorda que l’assemblea es constituïsca a nivell comarcal. Després caldrà traslladar la feina de l’assemblea als pobles.
Es troba que, sobretot ara al començament, la forma més pràctica per reunir-se és la de fer-ho al mateix lloc totes les setmanes. Aquest lloc haurà de ser visible.
S’acorda que les assemblees siguen els divendres a les 20h a la plaça de l’Ajuntament de Llíria.

TEMES A TRACTAR
S’aposta per adaptar el decàleg de València a la realitat del Camp de Túria.
També s’aposta per tractar temàtiques de caire local.
Temàtiques: hipoteques, ensenyament, transports, llei electoral, llistes obertes, que els plens dels ajuntaments siguen lliures, pressupostos participatius…

ORGANITZACIÓ
S’acorda treballar en comissions per dinamitzar les feines. El treball en les comissions es traslladarà a l’assemblea, que és qui decidirà.
La propera assemblea s’establiran les comissions i es començarà a treballar. Caldrà dur propostes.

ALTRES PROPOSTES
Es proposa muntar taulets informatives als mercats.
Es proposa ficar una bústia per recollir propostes en les assemblees.
Cal fer un blog/web.

dijous, 2 de juny del 2011

Benvinguts

Des d'ací volem donar-vos la benvinguda al blog on farem difussió de la informació que es vaja tractant a l'assemblea Camp de Túria.

La nostra primera assemblea, a la que varem acudir 207 persones, es va realitzar el passat dia 27 de Maig a la Plaça Major de Llíria. Entre la gent que va assistir trovarem veïns de les següents localitats:

Olocau
L'Eliana
Marines Vell
La Pobla de Vallbona
Llíria
Benissanó
Vilamarxant
Benaguasil

Totes les decisions que es prenguen a aquesta assemblea seran per concens.

En aquesta primera presa de contacte varem acordar que les reunions es realitzarien a aquest mateix lloc tots els divendres a les 20:00. De moment, aquest moviment s'organitzarà a nivell comarcal i més endavant  anirem establint assemblees locals als diferents pobles de la nostra comarca.

Ànim. Que senten la veu del poble!