dimarts, 26 de juliol del 2011

Acta assemblea 15M Camp de Túria 22/7/2011

ASSEMBLEA CAMP DE TÚRIA
(35 assistents) Moderador Josep; Secretari :Lluís



1.- Reunió de les comissions fins les 8,30.

2.- Lectura i aprovació de l’acta anterior :

Iris llig l’acta de l'assemblea anterior que s’aprova sense modificacions.

3.- Resum de l'orde del dia de l’assemblea de hui.

4.- Aclaració dels problemas de funcionament de la Comissió de Comunicacions i propostes de solució.

- Ana : he parlat amb Amadeu i li ha facilitat les dades per recuperar totes les adreces.

- Ramón recuperara la informació i la introduirà al grup de debat del google grups. A més penjarà l’acta de cada assemblea i farà d’administrador del blog.

5.- Resum de les accions d’aquesta setmana:

Alberto informa de l’acció del dimecres 20 de juliol davant del Banc d’Espanya. Degut un defecte de forma en la presentació de la comunicació, la delegada del govern va denegar en principi l’autorització. Malgrat això després d’algunes gestions de la parlamentaria Marga Sanz, l’acte va contar amb el “consentiment legal”. Degut aquesta circumstància la policia va identificar varies persones com responsables. La convocatòria va tindre bona resposta més de cent persones i l’acte es va desenvolupar molt bé, excepte per certs moments cap al final quan alguns manifestants van demanar la identificació a un policia i van fer fotos de manera molt directa de les plaques d’identificació. La reacció de la resta demanant responsabilitat va tranquil·litzar la situació que no hi va tenir conseqüències. Van gravar una entrevista per a RNE. El ressò mediàtic hagués estat possiblement major de no haver coincidit amb la dimissió de Camps. Es fa globalment una valoració positiva.

S’obri un debat sobre com actuar respecte a la policia en situacions paregudes.



L’opinió general es evitar enfrontaments innecessaris que desvien l’atenció sobre l’objectiu i poden tindre com a conseqüència multes i altres sancions. En principi s’acorda com a mesura general comunicar les accions.

6.- Reflexió sobre l’objectiu de l’assemblea, autocrítica del funcionament, etc.:

Lluís : M’he preguntat ; “per que ha tingut èxit el 15M i no altres convocatòries anteriors?”.

Sobre els temes que planteja . S’ha centrat en dos eixos la crítica a l’actual sistema democràtic i al sistema econòmic. És normal que haja plantejat el tema econòmic per que el desencadenant fonamental ha estat la crisi econòmica, però és molt important que haja plantejat el tema del dèficit democràtic i les vinculacions que tenen entre si, eixe és un aspecte prou original.
La sensibilitat cap aquest tema tal vegada explique l’èxit d’aquesta convocatòria front a altres que han hagut anteriorment on es plantejaven aquestes coses i han tingut una resposta molt més fluixa. Una clau d’aquesta diferencia ha estat en els convocants, fins ara organitzacions institucionals (partits , sindicats, organitzacions amb un marcat sesgo polític. Els convocants del 15M han aparegut com una cosa diferent dels de sempre, i això ha estat fonamental per a que sectors de població que fins ara havien estat al marge de les mobilitzacions haja respost. Les ocupacions de la plaça, la dinàmica de les assemblees, ha contribuït a crear la imatge d’una moguda diferent, on el control, el protagonisme no estava en unes d’organitzacions ( que representen a la generació que vam participar en la lluita contra el franquisme) en les que no es senten identificats, o no es confia, sinó en els propis participants.
Es a dir que quan estan criticant a aquesta democràcia estan fent una crítica a unes formes de fer política, a un llenguatge, a una estètica en els que es senten identificats.
El haver trobat la connexió amb aquesta generació i haver-la mobilitzat és una aportació importantíssima del 15M. Això a més li ha donat una projecció mediàtica i social i un grau d’acceptació a les seues propostes desconegudes fins ara. Això ja és passe el que passe una aportació que deixa solatge i serà un punt de partida més avançat en el camí de la resistència i la rebel·lió.

Quin és el futur que pot tindre això?. Ara mateix és un moviment social incipient, que aglutina, sensibilitats i posicions ideològiques diverses. Amb una organització assembleària i un procediment de pertenència molt obert. (per sobrepassar ja el temps màxim, deixa ací l’exposició) disculpes
Isabel : Veig poca eficàcia. Em sembla que fem poques accions i amb poca participació. Proposa que lligam els punts bàsics del 15M i que per a cada acció ixca un vehicle amb megafonia per fer difusió de qui som i que fem.
Antonio : Cal parlar en positiu estem fent molt. No solament hem de pensar en les coses generals platejades al decàleg. Altra línia és aconseguir un canvi en la mentalitat i començant des de baix com per exemple a l’hort, el banc de temps, ...
Mafí : Agraeix a la gent jove el haver pres la iniciativa de convocar la primera assemblea. Opine que som massa autocrítics i que el 15M és molt positiu.
Hugo : Viene un diluvio y estamos haciendo un buen barco con futuro.
Felix : Cal tindre clar l’objectiu de cada acció que emprenem. Concretar que volem aconseguir, quin és la participació satisfactòria, a qui s’anem a adreçar i després poder valorar si hem aconseguit aquests objectius. Si no fem això pot fer valoracions diferents i no ens ficarem d’acord, fica com exemple el cercavila o manifestació i les diferents valoracions sobre el seu resultat.
Iris : Proposa continuar amb la metodologia que vam començar : Proposta – consens – acció.
Antonio : Ja s’esta fent l’hort i el banc de temps i per a les altres accions falta planificació.
Ana : Son coses diferents. Es fan altres coses a més de les accions. Cal canviar la mentalitat. Hem avançat en la metodologia des de la primera assemblea. No sabíem però estem aprenent. Les accions s’han de preparar per a aconseguir els objectius.
Mireia : Estem fent moltes coses està molt be. Però si hi han errors cal pensar que estem començant. No més el fet de reunir-nos és 30 persones totes les setmanes és molt positiu.
Paco. Si s’estan fent coses efectives ahir es va aconseguir detenir un desnonament.
Alberto .- Las acciones hay que prepararlas y para hacerlo se necesita un mètodo de trabajo. Hay que romper el discurso del pensamiento único y hacer saber que existen alternativas.
Josep .- Esta societat està regida pers poders molt potents. Hem planteje si estem disposat a agafar eixe poder i dirigir la societat.
Ramón : Lo que queremos es democracia real. No el poder para nosotros solos.

Javi : Planteja que per tindre poder cal ficar-se en el poder.

Isabel : Si hem aconseguit la dimissió de Camps per que no anem a aconseguir no pagar els deutes de la banca com a Islàndia.
Hugo . Creo más importante el cambio como persona de cada uno: ser persones más globales y solidarias, el ejemplo personal, animarà a otros a cambiar.

Lluís : Es manifesta clarament en l’assemblea al menys dues concepcions: una orientada al canvi personal interior i altra orientada a influir en sectors amples de la societat per a aconseguir els objectius del manifest. Ambdues orientacions han d’estar ací. Però hem de cercar l’ambit de coincidència.
Alberto : No son concepcions contradictòries.
Lluís Abans de tancar el tema proposa aprovar la proposta de Felix: Marcar objectius clars i concrets per a cada acció, preparar l’acció en coherència ambs els objectius i avaluar-la després en funció de la consecució dels objectius.
S’aprova la proposta per unanimitat.
8.- Informació de les comissions

Antonio i Hugo informen de l’acte de l’hort.

Antonio Anima a utilitzar l’N-1 . El banc de temps ja s’ha constituït quanta mes gent participe més ric i interessant serà.

9.- Proposta d’Orde del dia per la assemblea no decisòria del 2 de setembre .


La moderador serà Ana i el secretari Antonio.

Preparar les accions necessàries per a convocar l’assemblea del dia 9 amb la major assistència possible. Estat de la web i dels grups de correu.



Proposta d’Orde del dia per la assemblea del 9 de setembre.
1.- Lectura i aprovació. Si es cau, de l’acta de l’assemblea anterior.
2.- Torn obert de paraula (15minuts màxim)
3.-. Informar del treball realitzat per les comissions i l’assemblea de l’Eliana durant el més d’agost. 
4.- Preparació de la bicicletada segons la proposta ja presentada de la comissió de transports. Establiment d’objectius i mitjos necessaris. Formació d’una comissió per a dur endavant els acords
5.- Altres informacions.
6.- Convocatòria de la següent assemblea, ordre del dia. Moderador i secretari,




Acaba l’assemblea a les 10,30h amb 20 persones aproximadament.

Proposta bicicletada

Hola a totes i tos.
Vos adjunte un esborrany inicial de lo que podria ser el document per
a l'acció de la bicicletada del día 17/9/2011.
Interesa, concretar:

- Rectificacions que trobeu fer al document
- Idees de accions de propaganda durant el viatje a La Pobla
- Persones que puguerem portar tambors, guitarres, etc.
- Propostes de altres activitats lùdiques per fer a La Pobla
- Identificació de una persona responsable de la coordinación en cada
poble/lloc i el seu teléfon mòbil de contacte
- Nombre d'asistents estimats per poble (segons l'estimació feta per
cada responsable)
- Persones que puguen anar en cotxe desde les poblacions mes allunyades (si cal)
- Voluntari per dur taules per ficar les bocates al parc (en furgoneta
o cotxe gran)
- Voluntari per comprar la beguda (aigua, que és el més sa...) o
altres coses que estimen pel dinar
- Altres temes que penseu interese tindre en compte

Tindrem que fer una colecta voluntari per la beguda o material que
pugerem necessitar (en principi 1€/pax), que demanariem entre el
divendres 2 i el divendres 9 de Setembre.

Doneu-li una pensada ara o a l'agost i ja em digueu coses.

Penje la proposta al N-1 de Llíria: https://n-1.cc/pg/groups/301987/lliria/



Veure el document

dissabte, 23 de juliol del 2011

Acta assemblea 15m Camp de Túria 15/7/2011


ASSEMBLEA CAMP DE TÚRIA
Acta Reunió 15 de Juliol de 2011

1.- Reunió de les comissions.
2.- Lectura i aprovació de l'acta anterior.
3.- Resum de l'orde del dia de l’assemblea de hui.
4.- Torn de paraula lliure:
- Lluis, proposa aturar les assemblees durant Agost; al tractarse d'una proposta s'ajorna per al final.
- Josep, comenta fer un impuls del contacte per Internet i que totes i tots es donen d'alta al correu de assembleacampdeturia@googlegroups.com
- Toni, ofereix una còpia del video "El Mundo según Monsanto"; aleshores penjat a Internet també, i proposa fer un pase al Casal Jaume I sense concretar data. Aprofita per fer un comentari de l'ús de la xarxa N-1.
- Ana, proposa localitzar al integrants de la Comissió de Comunicacions pels problemes de funcionament del Blog; ella telefonarà a Amadeu i Miquel a Bernardo i ens comentarán a la propera assemblea com reprendre la tasca del Blog.
- Miquel, comenta sobre les propostes de l'Assemblea de Barris i Pobles en quant a la Monarquia, Dación de Pago, etc. Marta li comenta que no es l'assemblea la que està proposant aixó si no un grup de colaboració amb recolcament de l'Universitat i altres entitats per tractar de formalitzar propostes per via de les ILP's (Iniciatives Legislatives Populars)
- Ramón, es presenta voluntari per actualitzar al blog amb les actas durant el cap de setmana, peró que necessita les claus. També comenta sobre la manifestació a Madrid (24Jul) i demana informació si algú anirà, comentant Toni que ell i altres persones eixirán en cotxe el mateix dia, i Marta aclara que Assemblea de Barris i Pobles a València està organitzant viatjes en autobusos (5€/pax)
- Marta, fa resum de l'assemblea a L'Eliana en quant que fan un ordre del dia similar a l'actual de la de Camp de Túria, sobre propostes de horts urbans, material del 15M per escoles i altres, i que actualment el seu blog te unes 100 i pico correus de gent afegida i que l'assistencia, com a Llíria, ha anat baixant progresivament.
- Félix, comenta que ahir en el visionat del video "Inside Job" al Casal Jaume I es va comentar que encara no estava clar l'objetiu de l'assemblea i proposa debatre-lo.
5.- Resum de les accions de aquesta setmana:
- Javier (en representació de la C. Sobirania Alimentària), recorda la prevista per aquest diumenge 17 de Juliol a les 18h (a la Plaça Major de Llíria) sobre el curs de l'hort comunitari i visita a La Verdolaga.
- Lluis (en representación de la C. Socieconòmica), invita el proper dilluns 18 de Juliol a les 19h al Casal Jaume I on es faràn pancartes per l'acció del dia 20 de Juliol al Banc de Espanya a València, per a lo que demana una aportació voluntaria (finalmente 1€/pax.) per a la compra del material (que es fa càrrec de comprar Isabel) Ens recorda que la gent que vullga anar a la concentració, el grup eixirà en Metro a les 10:39h cap a València, juntanse amb el grup de L'Eliana.
Recorda que aquesta nit es farà un sopar al Parc de la Bombilla de Llíria sobre el funcionament dels Bancs de Temps.
Igualmente fa un comentari sobre els sous del banquers de Bankia (Rato, Olivas,...) estimat en 10 milions de €/any i per contra la seua intenció de cobrar comissions a les comptes corrents que tinguen un saldo inferior a 2.000€; comenta que, aprofitant la acció del Banc Espanya del dimecres 20 de Juliol, es farán pancartes en alussió a aquest tema.
Alberto, dins de aquesta comissió, comenta que enviarà un document de accions contra Bankia. i Javier, fa un comentari del bancs solidaris, cita el Banco Triodo indicant que ara ja te a València una sucursal (en internet www.triodo.es) que facilita més els tràmits d'alta al banc.
Per últim, Alberto fa el comentari de fer entrega de un escrit a la Directora del Banc de Espanya, ja aprovat en assemblea a L'Eliana; es llig i s'aprova per consens. L'escrit també ha segut enviat al correu de l'assemblea aquesta vesprada.
6.- Propostes de les comissió:
- Educació: Ana comenta sobre uns trailers a Internet d’una pelicula pendent d’editar de nom "La educación prohibida" i proposa, sense concretar data, veure-la a Setembre al Casal Jaume I. Es debat si fer uns pases als col.legis als pares, mares i alumnes, però s’ajorna el debat a Setembre.
- Sanitat: Isabel comenta sobre la xerrada de la Federación de Asociaciones en Defensa de la Sanidad Pública (FADSP; http://www.fadsp.org/) però comenta que te problemes per contactar en ells.
Lola comenta si estem interesats per fer una xerrada de Medicina Alternativa, a lo que la majoria diu que si; a Setembre faràn una proposta.
- Sobirania Alimentària: Alberto proposa uns tallers de consum de productes ecològics per a Setembre, i Alberto de L'Eliana comenta que portarà uns videos sobre consum per si aprofiten pels tallers.
- Cultura: Fèlix recorda que el proper taller de teatre, el dia 20 de Juliol, es farà a la Plaça del Ajuntament de L'Eliana de 19h a 21h, i que estàn treballant en altres accions artístiques per algú diumenge a Setembre.
- Formació: Joan comenta que el Casal Jaume I en Agost tanca normalment, però que podria obrirse puntualment i que a Setembre faràn altres propostes de xerradas/visionat de documentals.
- Socieconèmica: Lluis llig la proposta de modificació del manifest que comentaren la setmana anterior sobre el atur i algunes altres modificacions, enviada aquesta vesprada per correu. Quedem no obstant de llegir el document i propasar la seua modificación la propera assemblea on es faràn còpies en paper del document.
- Coordinació: Juan, comenta la proposta recollida a l’anterior assemblea per a l’aprovació de les propostes. Finalmente s’aprova el següent funcionament:
1er. Per consens directe (tots d’acord a la primera vegada)
2ón. Per consens indirecte (on no hi ha acord inicial i s’intentarà negociar i/o canviar la proposta fins arribar al consens), amb un màxim de 3 torns d’intent d’aprovació en consens.
3er. Per votació al 85%, indicant el nombre de persones i les raons d’aquelles persones contraries a l’aprovació.

Propostes al marge de les comissions:
- Retomant Josep el tema de l’ús del correu, finalmente s’acorda contactar amb la Comissió de Comunicacions i reactivar el blog i l’enviament de convocatòries per correu encara que siga a nivell personal.
- Marta retomant el tema de la xarxa N-1 comenta que les limitacións del blog no existeixen a N-1.
- Lluis, retomant la seua proposta de no fer assemblees a l’Agost, proposa un debat que finalmente aprova per consens que:
- les comissions que estiguen interesades treballen pel seu compte a l’estiu.
- que l’última assemblea de Juliol serà la propera setmana (22 de Juliol)
- que a Setembre el dia 2, tornarem a fer una pre-assemblea (no sobirana) per convocar oficalment per al 9 de Setembre.
- Hugo, tornant al comentari sobre el objetiu de l’assemblea raona sobre quantitat de gent que som en cada nova convocatòria, i Josep proposa tractar el tema en la propera assemblea i fer autocrítica. Ens fam comentaris sobre si tractar directament a l’assemblea de hui i sugerències de procediments per fer eficients les assemblees (Assemblea de Godella, per eixemple) finalmente s’aprova tractar en propera assemblea com a tema principal, quasi monogràfic.
- Fèlix, proposa fer una pancarta especial per rebre a gent nova a l’assemblea i recepcionarla explicant el funcionament, manifest, etc. No hi ha cap objeció.
7.- Proposta d’Orde del dia per la assemblea del 22 de Juliol
- Reunió de les Comisions: 30 min
- Aclaració dels problemas de funcionament de la Comissió de Comunicacions i propostes de solució.
- Resum de l’acció del dia 20 de Juliol al Banc de Espanya a València.
- Reflexió del objetiu de l’assemblea, autocritica del funcionament, etc.

- Lluis farà de secretari i Josep de moderador.

Acta assemblea 15m Camp de Túria 8/7/2011

ASSEMBLEA CAMP DE TÚRIA
Acta Reunió 08 de Juliol de 2011

- Reunió de les comissions
- Explicació accions de aquesta setmana:
       - Ana comenta sobre la cercavila del diumenge 3 de Juliol en la que van asistir unes 40 persones, els problemes amb la Policia Local de Llíria la cual demanà el noms i dni's del asistents al finalitzar encara que finalment no es van donar. Comenta el fet de que hi havia poca gent al carrer i la conveniència de el diumenge no pareix el millor dia per aquestes accions.
         Se debat sobre el fet de si demanar permis al Ajuntament abans de les accions: encara que no hi ha consens al respecte, el sentiment general es noo forçar les accions fins el punt de que ens denuncien.

       - Mireia comenta sobre les visites Servef que en la primera del dimecres no tinguirem cap problema amb la Policia, pero si en la del dijous per utilitzar una taula a la porta del Servef. Va apareixer la Policia Local, i posteriorment la Guardia Civil, que demanarem llevar la taula per no tindre permis. Prengueren nota dels noms+dni+telef. (no queda clar si legalment poden demanarte el telèfon) i encara que ens tractarem de forma correcta, queda clar que hi ha un canvi d'actitut per part de la Policia en contra de les accions del Moviment15m, fins ara permisiu.
         Finalment ens obliguen a retirar la pancarta que haviem ficat front el Servef i demanarem copies de les fulles que estavan damunt de la taula.
         Per ultim es comenta que per part de la gent que estava al voltant vaem rebre recolçe i comentaris solidaris pel fet policial.

       - Fèlix comenta sobre el Taller de Teatre popular que va començar el dimecres 6 de Juliol 19h, diguent que erem 7 persones i que es tracta de fer un teatre revindicatiu i al carrer.
         Se està pensant en fer una obra assemblearia al final de aquest primer periode del taller (fins a Juliol)

       - Juan comenta sobre la xerrada de la Plataforma de Afectados por las Hipotecas fet el dimarts 4 de Juliol a les 20h al Parc de L'Eliana.
         S'adjunta copia del resumen de la xerrada, destacant-se les cuestions de la "Dación en Pago", la ILP per canviar-la al Congresdels Diputats a Madrid i les propostes de accions recomanats per la plataforma.
         A la proposta personal de "okupació" de la vivenda si es fa efectiu un "deshaucio", se comenta que legalment la ocupació de una vivenda es un delicte penal.

       - Antonio comenta sobre la Assemblea a L'Eliana del dilluns 4 de Juliol a les 20h, destacant que L'Eliana treballa les comissions a banda de l'assemblea en altres dies, algunes de elles per correu electrònic i que pareix més efectiu que lo que fem a la de Camp de
Túria.
         Es fa un resumen, donant la paraula a Alberto, de la Assemblea de L'Eliana, de les dos accions proposades:
               - Concentració davant del Banc de Espanya a València el dia 20 de Juliol a les 12h. Recomanen fer pancartes i anar en pesetes per demanar canviarles per euros.
               - Taula del moviment 15m de L'Eliana en la Fira de Artesania al Parc de L'Eliana el dissabte 9 i el diumenge 10 durant toto el dia, en activitats de tallers, musicals, etc.

       - Amparo comenta sobre la primera assemblea a Benaguasil el dilluns 4 de Juliol, en asistencia de unes 10 persones. No concretaren accions ni nova reunió, però s'espera fer una segona per al dilluns dia 18 de Juliol.

- A proposta de l'assemblea la pasada setmana, es demana a Lluis fer un resumen de les cuestions relatives a la Taxa de Fem a la Comarca.
 Es destaquen els següents punts principals:
       - La Taxa no és per l'arreplega del fem, que és altra taxa que depend del ajuntament.
       - La Taxa es pel reciclatje de la "borsa gris" per normatives europees.
       - El controla un Consorci que en la nostra comarca pertany a la Zona VIII (Serrans, Foia Bunyol, Camp de Túria i Requena-Utiel)
       - Que hi han 2 plantes de tractament de residus (Llíria, en 1 any de retard en la seua posta en marxa, i Caudete) i un Abocador (a Caudete)
       - Que mentres tant el fem fa "turisme" en camions anant-se a Villena o Algimia d'Alfara i incrementant el cost del reciclatje i altres escàndals (Cas Brugal a Alacant)
       - Que el percentatje de aprofitament teóric per fer compost, deuria ser de un 80%, però es sospita de que no arriba al 20%. El compost es de tan mala qualitat que no serveix per abonament agrícola.
       - Que la clau per estalviar costos i reduir la Taxa pasa per reciclar (vidre, plàstics, cartró,...) en els contenidor de colors i el Eco-Parc, ja que en la compra del productes paguem per a que Ecoembes s'encarregue de la recollida i reciclatje; si no reciclem, paguen dos vegades.
       - Que l'Ajuntament de Llíria va comprometre reduir la taxa als seus habitants pel fet de instalar la planta al seu municipi, cosa que no se ha fet; la taxa a pujat entre 2009 i 2011 desde els 30€ fins a 80€, pagant més les urbaitzacions i nuclis aillats que al poble (se comenta que a Olocau han pagat fins a 200€)
       - En quant a si pagar o no el rebut, es comenta que per experiències anteriors per tal de fer reclamacions cal primer pagar. La gent que no va pagar, finalment ha tingut que fer-ho en recàrrec.
       - Que es deuria reclamar als politics mesures de reducció del fem i de potenciació reciclatje.
       - Comenta que no pasarà molt que el politics plantejaran com a solució les incineradores, que podria suposar un increment de 25€-50€ més la Taxa, a banda dels problemes mediambientals derivats.

- Propostes de les comissions:
       - Educació:
               - Dijous 14 de Juliol 19:30h al Casal Jaume I (Av. Els Furs, 17) a Llíria pase de un documental sobre la crisi i posterior debat.
               - Oferiment del Casal Jaume I per altres accions aprovades per l'assemblea.
       - Socieconòmica:
               - Fer una xerrada i enviar la presentació (powerpoint) que a Llíria va fer la Plataforma Per una Llíria Habitable fa un any. No es concreta dia.
               - Modificació del Manifest de l'assemblea aprovat la setmana anterior per incloure questions sobre el atur i el treball solidari. Pendent de la proposta, que es publicarà al blog.
               - Treballar en la posta en marxa dels Bancs de Temps.
       - Sobirania Alimentària:
               - Diumenge 17 de Juliol 18h a la Plaça Major de Llíria i posterior visita al Hort comunitari La Verdolaga.
       - Sanitat:
               - Fer una xerrada de la Asociación por la Sanidad Pública a Llíria.
No es concreta data.
       - Transports:
               - Biciletada per la Comarca eixint dels pobles i arribant a La Pobla de Vallbona on es farà un dinar. S'aprova per al dissabte 17 de Setembre, encara que s'ha de treballar la logistica (furgonetes, pancartes, itinerari definitu, demanar permis, beguda pel dinar, etc.) i publicitarla als pobles.
       - Coordinació:
               - Es fa la proposta de mantindre un moderador (dona la paraula i segeuix i controla el ordre del dia) i un redactor de l'acta (que deu ser entregada a la Comissió de Comunicació per publicació al blog en 24h-48h) en cada assemblea, rotatiu i voluntari. S'aprova per consens;
Javier es presenta voluntari com a moderador pel dia 15 de Juliol.
               - La propera assemblea plantejarà una proposta per l'aprovación del les propostes, segons el següent criteri:
                       1er. Per Consens Directe (tots d'acord a la primera vegada)
                       2on. Per Consens Indirecte: no hi ha acord en consens inicial; es fa un torn de debat fins a aplegar a un consens.
                       3er. Per votación al 85%: quant no hi ha forma de aprovar per consens un tema, finalment es propossaria una votació que deuria ser aprovada al menys per un 85% dels presents a l'assemblea.
               - Es tracta sobre el ordre del dia de les assemblees amb 2 propostes:
                       a) Treballar les comissions a banda de les assemblees setmanals; no aprovada.
                       b) Fer alternes cada 15 dies de una banda una assemblea focalitzada en les reunións de les comissions i altra l'assemblea propiament en debatre les propostes de les comissions, accions i altres temes; no aprovada.

- Ordre del dia per la següent assemblea (15 de Juliol):
                       1.- Reunió de les Comissions (30 minuts)
                       2.- Lectura de l'acta de la anterior assemblea (5 minuts)
                       3.- Resumen de l'ordre del dia de l'assemblea (2 minuts)
                       4.- Torn de paraula lliure (5-10 minuts) en temes que no siguen  propostes o temes tractades en les comissions.
                       5.- Resumen de les accions de aquesta setmana (15 minuts)
                6.- Lectura i debat de les propostes de les comissions i creación  de grups de treballs de les accions aprovades i derivades de les  propostes (10 minuts aprox. per  comissió; màxim 1 hora)
                       7.- Proposta del "Ordre del Dia" de la assemblea del 22 de Juliol (5 minuts)

dissabte, 9 de juliol del 2011

Horts

Ja tenim data per començar a caminar amb el tema de les hortes.

El grup de sobirania alimentària de l'assemblea Camp de Túria, fem una crida a totes aquelles persones interessades a treballar la terra i crear horts d'oci, comunitàris o individuals, i vos convidem a acudir diumenge dia 17, a les 18'00h de la vesprada, a la plaça 15M de Llíria. 


Ens organitzarem en cotxes, i anirem a visitar l'horta comunitària "la verdolaga". Podeu portar alguna ferramenta de treball (aixada, plantadors...), preguntes i dubtes i moltes ganes de participar i aprendre.

Estem organitzant tallers adreçats a totes aquelles persones interessades a garantir la pròpia alimentació de manera suficient i saludable, persones preocupades per aconseguir un desenvolupament sostenible i garantir la seguretat alimentària. Comentar-vos que volem crear un banc d’hortes, per a aquelles persones que no en teniu (també hi ha gent que ofereix la seva per donar-li un ús comunitari)

Vos esperem, anem fent camí...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bon día i bona hora.
Inicien el cami en pas fort i en moltes ganes.
Ja podeu  apuntar-vos al taller de l'hort ecològic familiar. i al taller/creació de l'Hort ecològic comunitari 15M Camp del Turia.


El domingo 17 de julio, y como resultado de la convocatoria de la comisión de soberanía alimentaria de la asamblea del 15M Camp del Turia, se reunió el grupo de personas que están interesadas en avanzar en el conocimiento y desarrollo de huertos ecológicos familiares y huertos  ecológicos comunitarios. La reunión se efectúo visitando la huerta comunitaria “La Verdolaga”, que lleva más de un año en funcionamiento, para conocer in situ las características y el funcionamiento de un huerto ecológico comunitario

Resultando de la reunión dos convocatorias. La primea será una taller/curso sobre el huerto ecológico familiar  a realizar el fin de semana del 19 y 20 de agosto. El viernes por la tarde será la parte teórica y el sábado por la mañana será la puesta en práctica del huerto en casa de Antonio y Lucila. El grupo está abierto a cualquier persona que pueda estar interesada en aprender y participar del tema.

El curso será facilitado por Alberto Llopis con la ayuda de los componentes de la huerta comunitaria "La  Verdolaga".

La intención es impartir los cursos teóticos en Casal Jaume I  (Av. dels Furs, 17) pero hay que contactar con algún responsable del Casal para ver si es posible en las fechas indicadas. (Sirva esta noticia como petición de contanco con algún responsable del Casal para ello)

El taller y la constitución del grupo sobre la creación del primer huerto ecológico comunitario 15M Camp de Túria  se hará  en septiembre entre el viernes 24 y sábado 25 de septiembre. El grupo está abierto a que entre cualquier persona a formar parte de él. Se está conformando y están por delimitar características y funcionamiento

Se están mirando tierras para el grupo, pero si alguien tiene tierras disponibles las puede ofrecer al grupo.  Las características y forma de funcionamiento están por delimitar. Estaría bien que abriéramos un hilo de discusión al respecto (comentando en esta misma noticia, abajo pinchando en "comentaris" para que en septiembre vayamos con acuerdos/propuestas concretas. 


dijous, 7 de juliol del 2011

Acta de la asamblea del 1 de julio de 2011


Temas tratados:

1.     Lectura de propuestas comentadas en la asamblea de l'Eliana
2.     Asamblea comarcal o local. Posición
3.     Coordinación comarcal. Conveniencia
4.     Debate sobre las iniciativas  del manifiesto Camp de Túria
5.      Temas de acción

1.     Lectura de propuestas comentadas en la asamblea de l'Eliana
Marta, como portavoz de la asamblea l'Eliana, expone las siguientes propuestas:
- Organización de un curso de formación para la migración a N-1.
- Se propone votar sobre hacer itinerantes las asambleas.
- Se propone organizar una acción conjunta a nivel provincial al mes.

2.     Asamblea comarcal o local. Posición
- Se debate sobre si las  asambleas deben ser  itinerantes, a nivel provincial.
- Se reitera que en  la  Asamblea de Camp de Turia se decidió en primera reunión que fuera considerada como punto de asamblea comarcal, por lo menos hasta la consolidación de esta o la aparición de asambleas de otros pueblos con autonomía propia.

3.     Coordinación comarcal. Conveniencia
- Por lo tanto se aconseja que la asamblea siga siendo comarcal pero reseñando la necesidad de coordinarnos con las demás asambleas de pueblos y barrios.


4.     Debate sobre las iniciativas  del manifiesto Camp de Túria                                             
 Se leen las 2 propuestas de manifiesto y se decide modificar para ampliar algunos aspectos, posponiéndolo para la próxima asamblea.

5.      Temas de acción.
- Se propone organizar una acción al mes a nivel provincial. Se debate y se considera que se pueden llegar a hacer pero con una periodicidad a considerar según la complejidad de la acción. Todo ello considerando que también se quieren organizar acciones a nivel comarcal.

-      Se propone debatir en próxima asamblea sobre la conveniencia de una acción informativa sobre el recibo de tasa de transferencia de residuos urbanos, a nivel comarcal, para convencer a la gente del no pago de este recibo por ser abusivo y poco efectivo al fin que pretende.

            Orden del día de próxima asamblea.
-      Valoración de la acción del domingo. Y de reparto de octavillas en el servef.
-      Información del trabajo de las comisiones
-      Concretar el manifiesto definitivo.
-      Trabajar en la comisión pertinente para ello, la propuesta de la tasa de residuos..

divendres, 1 de juliol del 2011

Acta de la asamblea del 24 de junio

Propuestas de las comisiones

Educación:
  • Se presenta un decálogo, que aparece publicado en este blog.
Socioeconómica:

Propuestas de largo recorrido:
  • Punto de información laboral.
  • Banco de tiempo.
Propuestas de acción:
  • Concentración en el Servef en 15 días.
  • Invitación a la asamblea de Paterna a acudir el próximo viernes.
  • Llevar a la asamblea de Valencia la propuesta de concentración en el Banco de España
Formación
  • Solicitan a las comisiones que les hagan llegar una explicación de sus objetivos y tareas.
  • Propuesta de organización de charlas, debates, videoforums, etc. como herramienta de sensibilización.
  • Propuesta de creación de una biblioteca básica.
  • Propuesta de charla con Arcadi Oliveres.

Transportes:
  • Informan de la marcha en bici. A realizar un sábado por la mañana desde varios pueblos para acabar en La Pobla.
  • Los itinerarios serían:
    • Lliria - Benisanó - Benaguasil - La Pobla
    • Vilamarxant - Benaguasil - La Pobla
    • Ribarroja - La Pobla
    • L'Eliana - La Pobla
Soberanía alimentaria:
  • Propuesta de crear una cooperativa de consumo.
  • Crear un banco de tierras. Ya tenemos tres parcelas cedidas.
  • Desarrollar un taller de agricultura (abierto).
Sanidad:
  • Revindicaciones:
    •  Falta de médicos.
    • No al copago.
    • Locales asistidos para la tercera edad.
Cultura:
  • Taller de teatro - Cercavila - Cena de sobaquillo para el día 3 de julio a partir de las 18h.
  • Taller de teatro permanente.
Benaguasil:
  • Los vecinos de Benaguasil informan de la convocatoria de asamblea de Benaguasil los lunes.